El llenguado: el peix ideal per a les persones que volen controlar el seu pes

Brinda múltiples beneficis per a la nostra salut perquè conté proteïnes de qualitat i és pobre en greixos

El llenguado és un dels peixos blancs més consumits arreu del planeta. El seu gust suau combina a la perfecció en multitud de receptes i aporta molts beneficis per a l’organisme. Forma part de l’ordre dels pleuronectiformes i de la família dels soleids i, malgrat que la seva millor època és entre els mesos de març i abril, a les peixateries podem trobar-lo durant tot l’any.

Això sí, perquè ningú no pugui aixecar-nos la camisa, el primer que hem de saber és aprendre a diferenciar-lo d’altres peixos similars però sense tantes propietats nutritives, com ara l’halibut. Un bon truc per a reconèixe’ls de manera ràpida és fixar-se directament en els ulls: els del llenguado, quan arriben a la maduresa, estan situats al costat dret del seu cos.

També hi ha altres elements que ens poden donar alguna pista, com l’aleta pectoral. Si el peix té una taca negra petita en el seu extrem, és un llenguado. A més, la cua del llenguado és petita i arrodonida. L’halibut, en canvi, quan es ven en filets, és molt més complicat diferenciar-lo.

Un cop diferenciat, tornem a les seves propietats saludables. El llenguado ens brinda múltiples beneficis per a la nostra salut perquè conté proteïnes de qualitat i és pobre en greixos, per la qual cosa es recomana per a persones que volen controlar el seu pes o que han de tenir cura del colesterol. D’aquí ve que el seu consum estigui estesament recomanat en dietes baixes en calories i per a totes les persones que volen aprimar-se.

En relació al seu contingut en minerals, en destaca el fòsfor (que intervé en el sistema nerviós i l’activitat muscular), el iode (fonamental per al bon funcionament de la glàndula tiroide), el potassi (participa en el funcionament muscular i el sistema nerviós ) i el ferro (útil per a la prevenció de l’anèmia ferropènica). Sense oblidar que és un peix ric en vitamines del grup B, de manera que, gràcies a l’àcid fòlic que aporta, es converteix en un aliment ideal per a les dones embarassades.

Totes aquests nutrients beneficiosos poden disminuir dràsticament si el peix en qüestió no té la qualitat necessària. Per això és fonamental confiar en empreses com L’Anxoveta a Taula, que només comprem peix fresc i en llotges de proximitat. La qualitat i la salut no es poden destriar.

Segueix-nos: