El peix fresc: un element vital per a la teva rutina saludable

Les seves propietats beneficioses redueixen els nivell de colesterol

És un aliment ric en vitamines i minerals i conté tantes proteïnes com la carn. A més, algunes de les seves varietats són també molt beneficiosos per a la salut cardiovascular. Parlem del peix fresc. Un element vital per al teu estil de vida saludable i que cada vegada compta amb més estudis que avalen els beneficis del seu consum regular.

Menjar peix fresc és un dels cànons essencials d’una dieta equilibrada. La seva ingesta ha de ser d’unes quatre racions a la setmana (cada ració, d’entre 125 i 150 grams), ja que és un aliment molt complet que ens aporta proteïnes d’alt valor biològic, vitamines D i B, iode, potassi, ferro o calci, entre d’altres nutrients.

El consum de peix blau –sardina, verat, tonyina, bonítol, peix espasa, salmó, arengada, seitó, sorell…– està directament relacionat amb la prevenció de malalties cardiovasculars. Aquest tipus d’espècies són una important font d’àcids grassos Omega 3, que redueixen els nivells de colesterol dolent i retarden el procés d’acumulació de placa greix a les artèries.

Un estudi recent realitzat per la Facultat de Medicina de la Universitat de València conclou que el consum de peix s’associa amb un menor risc de desenvolupament de diabetis. Aquesta investigació, en la qual hi han participat 945 persones d’entre 55 i 80 anys i amb un alt risc cardiovascular, pretenia determinar el patró de consum de carn i peix, les seves correlacions amb la amb la dieta mediterrània i la seva vinculació amb els factors de risc cardiovascular. Entre els resultats obtinguts, els investigadors han trobat que la ingesta de peix es correlacionar amb menys índex de glucèmia en dejú, així com amb una menor prevalença de diabetis.

El peix fresc és sinònim de salut i bona gastronomia. Cuida el teu cor. Cuida el teu paladar.

Segueix-nos: