La nova dieta saludable aposta pel peix fresc

L’estil de vida peixaterià és recomanable per a persones saludables que ara mateix no estiguin preparades per a convertir-se directament en vegetarians o vegans

De dietes nutricionals per a perdre pes n’hi ha per a tots els gustos, però només una d’elles es basa en el consum de peix. És la nova dieta peixateriana, que es basa en els valors vegetarians i els hi afegeix els nutrients del millor peix fresc de les nostres costes. Ara que comença el bon temps i que molta gent està pensant en posar-se en forma, us n’expliquem alguns detalls per si la voleu tenir present.

Els peixaterians –tal com es fan anomenar– són persones preocupades per la seva salut i consideren que abusar de la carn vermella és perjudicial per al seu organisme. En contraposició, i per a no deixar de consumir proteïnes animals, aposten pel peix fresc (i, particularment, pels seus àcids grassos Omega-3) per a complementar uns àpats diaris que es fonamenten en les hortalisses, les verdures, els llegums, els fruits secs i les fruites.

La gran varietat de fauna aquàtica que tenen a disposició els peixaterians és baixa en greixos saturats i rica en nutrients. Crustacis com els musclos, les ostres o les cloïsses estan carregats de minerals. Alguns dels nutricionistes que defensen aquest estil de vida alimentari sostenen que els peixaterians tenen nivells més baixos de colesterol i de pressió arterial, la qual cosa es tradueix en un menor risc de malalties del cor.

La dieta peixateriana està especialment recomanada per a persones que vulguin portar un estil de vida saludable i que, ara per ara, encara no estiguin preparades per a convertir-se directament en vegetarians o vegans. Un punt intermig més còmode de portar i que permet mantenir una dieta sana i variada.

El consum de peix fresc sempre és una bona opció però, com en qualsevol altre tipus de dieta, cal deixar-se aconsellar per metges professionals. Més enllà dels gustos i les ideologies alimentàries de cadascú, la salut sempre va per davant de tot.

Segueix-nos: